DOLAR 32,5600 % 0.24
EURO 34,7851 % 0.02
GRAM ALTIN 2.491,07 % 0,26
ÇEYREK A. 4.072,89 % 0,26
BITCOIN 2.048.272 1.446
ÜYE PANELİ

Eskişehir’de Kaybolduktan 25 Gün Sonra Parçalara Ayrılmış Ceset Bulundu

Son Güncelleme :

10 Ocak 2024 - 21:02

/ 84 views kez okundu.
Eskişehir’de Kaybolduktan 25 Gün Sonra Parçalara Ayrılmış Ceset Bulundu

Eskişehir‘de kaybolduktan 25 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi bulunan Nazmi Önal’ın (64) ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan kardeşi Mevlüt Önal (57), sevk edildiği adliyede savcılık sorgusuna alındı. Çelişkili ifadeler veren şüpheli Mevlüt Önal bir süre sonra sorguda çözülerek ağabeyini aralarındaki tartışmada öldürdüğünü itiraf etti. İfadesinde şizofreni hastası olan ağabeyi Nazmi Önal’ın içmesi yasak olmasına rağmen kendisinden sigara istediğini, vermemesi üzerine de tartıştıklarını ve arbede sırasında ağabeyinin yere düşüp hareketsiz kaldığını belirterek, ‘Paniğe kapılıp kıyafetlerini çıkardım ve dağlık alana bıraktım. Kıyafetleri de oraya gizledim’ dediği öğrenildi. İtiraflarının ardından jandarma JASAT timlerince olayın yaşandığı Yörükakçayır Mahallesi’ndeki eve ve dağlık alana götürülen şüpheli Mevlüt Önal’ın ‘yer gösterme’ sırasında cinayeti detaylarıyla anlattığı öğrenildi.

KASTEN ÖLDÜRMEDEN TUTUKLANDI

Savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Mevlüt Önal, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olaya ilişkin açıklama yapıldı. Başsavcılık açıklamasında, ‘Şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığımızda zorunlu müdafii huzurunda alınan ifadesinde, maktul Nazmi Önal’ın cesedinin dağlık alana bırakılması ve taşınması hususu ile kıyafetlerinin bırakılması konusunun ikrar edildiği, şüphelinin ikrar içerikli anlatımı sonrasında ‘yer gösterme’ işleminin de yapıldığı, ifade işlemleri sonrasında şüphelinin Eskişehir Sulh Ceza Hakimliğince ‘kasten Üst soyu öldürme’ suçundan sevk edildiği, tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildiği, soruşturmaya konu olayın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı, delillendirme çalışmalarının devam ettiği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.’ denildi. Soruşturma sürüyor.

DHA

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.